FBC PANTHERS LIBEREC

Oficiální stránky florbalového klubu

Junioři si zahráli na NISAOPEN

Junioři si zahráli na NISAOPEN

Junioři si zahráli na NISAOPEN

Ze snahy Šimona Krebse vzešla účast juniorů na letošním NISAOPEN. Jak bylo celou sezonu v lize téměř pravidlem, těsně před začátkem turnaje se hráči začali omlouvat. Naštěstí našemu týmu dorazila výpomoc z řad frýdlantských hokejistů a posila do nové sezony z Hracova Pavel Soroka a také hráči, kteří se museli po dlouhé době nečinnosti s florbalkou znovu seznamovat :-)

V základní skupině se Panteři střetli nejprve s týmeme IBK Kozičky  (mix juniorského B a mistrovského dorostu Sparty Praha) kdy ze zdravotních důvodů na toto utkání neměl náš tým klasického brankáře a do branky zaklekl obránce Domino.Utkání skončuilo vítězstvím Koziček 0:3, kdy soupeř lépe proměňoval své šance kdežto Pavel Soroka svými pumelicemi málem lámal tyčky branek.

Do druhého utkání již nastoupil do branky Panterů Žužan a předvedl vynikající výkon, kdy eliminoval téměř všechny střely soupeře, kterým byl tým Radličtí rytíři (Panthers Praha) a inkasoval jen v oslabení. Náš tým vstřelil 2 branky, ale utkání skončilo výsledkem 1:1. Jak je to možné? Naši druhou branku, kterou vstřelil Zoro 2 vt. před koncem sudí neuznali pro údajné kopnutí míčku, když ten se evidentně!!! odrazil od Zorovi nohy. No nic.

V brzkou sobotní hodinu nastoupili Panteři k poslednímu utkání ve skupině proti týmu Akademik Cheb a po vyrovnaném poločase jsme doplatili na častá vyloučení, která soupeř nemilosrdně trestal a výsledek 1:4.

Do osmifinále jsme postoupili ze 4. místa a tak ještě v sobotu večer nás čekal soupeř z nejsilnějších IBK Ping Yogurts (výběr hjráčů FBC Liberec v čele s nejlepším střelcem Superligy Filipem Smutným, hráčem švédské ligy Kubou Faksou a dlašími hráči, kteří se pravidelně účastní reprezentačních výběrů v mládežnickcýh kategoriích). Povedlo se nám nahecovat tým, který se na soupeře vrhnul bez bázně a hany. Ač výsledek 1:8 vypadá krutě, bylo to nejlepší utkání, které jsme na turnaji odehráli. Je zkreslen snahou o vstřelení druhé branky, kdy od stavu 1:5 se začal hrát florbal nahoru - dolů. Žužan v bráně měl snad ke 30 zákrokům a předvedl heroický brankářský výkon, Marťas s Krepsikem se rvali s obranou soupře, Zoro a hokejisté dávali do hry důraz a srdce. Do krásného utklání nezapadlo jen rozhodování rozhodčích, kteří zcela zbytečně byli na straně soupeře a Pantery vylučovali za zákroky, které na druhé straně pískli jen jako volné údery.

Díky všem za celkem povedný pátek a sobotu a Mírovi Hnídkovi za koučing.

Panteři:

Šimon

Krebs

Štěpán

Holomoucký

Martin

Svatuška

Dominik

Kupec

Robert

Zoreník

Adam

Kobera

Vojta

Deschmann

Pavol

Soroka

Jan

Abrt

Martin

Ptáček




 






 



 



 



 



 



 



 



 



 

 





Jan Abrt, 07.06.2022 07:52

Další články

Junioři přivezli z Podbořan 6 bodů

Junioři Panthers se poslední lednový víkend vydali do dalekých Podbořan, aby odehráli další dva zápasy 2.ligy juniorů.Jan Obermann, 27.01.2024 21:13

Gothia cup 2024

Gothia cup 2024Martin Němeček, 13.01.2024 17:00

Junioři doma dvakrát prohráli a přišli o vedení

nedobré zápasy sehráli juníci před ó druhém advetním víkendu na hale míčových sportů v Liberci.Jan Obermann, 10.12.2023 12:04

Junioři přivezli z Tanvaldu 4 body a vyšvihli se do čela

do zasněženého Tanvaldu vyrazili panterští junioři k dalším dvěma zápasům své soutěže.Jan Obermann, 25.11.2023 18:11

Junioři v sobotu dvakrát vyhráli a v tabulce jsou druzí

panterští juníci navázali na úspěšný vstup do sezony i na domácím turnaji, když nejprve porazili Kadaň a v odpoledním zápase i tým Podbořan.Jan Obermann, 14.11.2023 10:25