FBC PANTHERS LIBEREC

Oficiální stránky florbalového klubu

Turnaj přípravky a minipřípravky na Home Credit aréně

Turnaj přípravky a minipřípravky na Home Credit aréně

Liberecká hokejová Home Credit aréna se v sobotním odpoledni změnila ve florbalovou základu. Hrálo se na třech hřištích a s přípravkou FBC Panthers Orange a Black se ukázal i nově sestavený tým nejmenších - minipřípravka.

Ta si zahrála proti hráčům a hráčkám z Liberce a Semil. Podívaná to byla náramná. 4 zápasy a v každém pokrok ve výkonech. Nadšení a zaujetí pro hru od všech.

Protože se nám zápasy přípravky Orange a Black časově kryjí, tak přinášíme koment k blackům. Vystoupení „oranžád“ zhodnotila koučka Martina.

V prvním zápase jsme se s konkurenčním FBC Liberec black tahali dlouho o vedení. Zápas byl herně, vyrovnaný, ale nepozornost a nesoustředěnost ve druhé půli rozhodly o výhře soupeře v poměru 6:3. „Chlapi vykecávat v cukrárně u větrníku, ne na střídačce…jinak jste na ně měli“.

Po té se proti nám postavil tým Šluknovsko - Česká Lípa. Že s tímto soupeřem to máme remízové jsme dnes potvrdili výsledkem 5:5. Na rozdíl od duelu v Rumburku jsme zapracovali na obranné hře a inkasovali o 4 branky méně než v úvodním měření sil. Dotahovat jsme však museli dvoubrankové manko a vystavili zvýšenému srdečnímu zatížení trenéra Jardu. Následné vyšetření EKG však podezření na srdeční arytmii a tím i následky nepotvrdilo.

Po krátké přestávce jsme nastoupili do duelu se Semily. Ty se ukázaly jako houževnatý soupeř a oproti prvnímu vzájemnému zápasu prokázaly velké zlepšení. Zkušenějším závěrem a také za pomocí 2 vlastních gólů „reds“ jsme vybojovali vítězství 9:6. Nutno dodat, že jsme bojovali i v mimoflorbalovém souboji s procházejícím čertem, který psychicky rozhodil i některé otrlé borce naší sestavy.

Zhodnocení: vyzkoušeli jsme si hru na 2 lajny a u některých se to projevilo na fyzičce. Někdy proto asi scházel i vyšší „drive“ a akčnost při snaze získat míček nebo zastavit soupeře. Viděli jsme i spoustu pozitivních florbalových věcí, jako byla snaha o kombinační hru a pěkné zakončení.

Odpoledne si děti prodloužili mikulášskými soutěžemi a za odměnu si odnesli také dárek. Pro nás tím dárkem bylo nadšení a radost hráčů a hráček ze hry. Přispěla k tomu organizace ze strany FBC Liberec a podpora rodičů fanděním.

Sestava minipřípravky: Basl M., Drbohlav D., Koutník H., Nyklová Š., Sluka L., Svobodová A., Kavan V.

Sestava přípravky blacků: Doubrava V. – Daněk J., Doubrava Š., Machart J., Koutecký P., Kolář V., Patočka T.

Martin Němeček, 15.12.2017 13:40

Další články

Gothia cup 2024

Gothia cup 2024Martin Němeček, 13.01.2024 17:00

Rozpis tréninků 2023/2024

Nová florbalová sezóna se nezadržitelně blíží a všichni trenéři se už těší na mladé pantery i panterky. Níže naleznete rozpis tréninků, které se budou konat na halách míčových sportů. Nábor nových hráčů i hráček probíhá v rámci tréninků jednotlivých kategorií podle ročníku narození. Stejně tak se na nové kamarády těšíme v sobotu 9.září na akci SportLive v Home Credit Aréně od 9 do 16 hodin.Tomáš Szabo, 25.08.2023 19:23

Florbalové vybavení od partnera EXE SPORT

Víš, že máme u našeho partnera EXE SPORT připravenou výhodnou nabídku?Tomáš Szabo, 12.05.2023 07:53

Příměstský kemp ve Sport Parku Liberec 2023

Příměstský kemp mládeže pořádaný klubem FBC Panthers Liberec v areálu Sport Parku Liberec pro hráče i hráčky z řad florbalového klubu i neflorbalové veřejnosti. V termínu od pondělí 28. srpna do pátka 1.září. Školní rok začíná až v pondělí 4. září :-)Tomáš Szabo, 14.03.2023 08:01

Ligu přípravek jsme zahájili vítězně.......

Liga přípravekJan Abrt, 10.10.2022 09:05