FBC PANTHERS LIBEREC

Oficiální stránky florbalového klubu

Aprílový turnaj dorostenců na závěr soutěže

Aprílový turnaj dorostenců na závěr soutěže

1. Apríl Pantherům moc štěstí nepřinesl

První dubnovou sobotu jsme vyjížděli na poslední soutěžní turnaj této sezóny. Výjezd do Mostu nás nezastihl v příliš dobré formě a nutno podotknout, že z Ústeckého kraje jsme ze 4 zápasů urvali jen 3 body, a to díky zápasu proti zdecimovanému Ústí B z minulého turnaje.

Na turnaj jsme odjížděli bez stabilních opor v naší brance (studijní a fanouškovské povinnosti) a pár hráčů lehlo těsně před turnajem s horečkou. Soupeřem nám byly papírově „slabší“ týmy z nižších pater tabulky, takže jsme očekávali lehčí zápasy, kde jsme se měli prosadit a odvést 6 bodů. Opak byl ale smutnou pravdou.

První zápas proti Florbal Jirkov byl více než vyrovnaný. Měli jsme sice více ze hry, ale soupeř trestal naše hloupé chyby. Skóre se přelévalo a houževnatý Jirkov nám nedovolil odskočit do vedení více jak o jednu branku. Ve třetí třetině nás soupeř zaskočil a ujal se dokonce vedení. Naše vyrovnání 5 minut před koncem utkání naznačovalo dramatický konec zápasu. Jirkov však nečekal na náš nápor a díky svému nasazení zase odskočil na rozdíl jedné branky. Závěrečný tlak ani početní převahu 6ti hráčů v poli už jsme nepřetavili v branku a Jirkov tak uhájil těsné vedení. Konečný stav zápasu 5:6.

Druhý zápas jsme hráli proti FBC VIPERS MOST B. Tým z posledního místa tabulky však překvapil a do zápasu nasadil jednu pětku hráčů, která celou sezonu zcela jistě hrála jinde než v naší soutěži 😊 Zápas to byl ale opět pěkný a vyrovnaný. Během začátku zápasu jsme se nechali 2x po sobě hloupě vyloučit a dovolili soupeři převzít taktovku nad zápasem. Jednu z přesilovek Most proměnil a tak se v zápase ujal vedení. Od druhé třetiny jsme výrazně zlepšili disciplínu a začali jsme získávat více ze hry. Z toho pramenilo vyrovnání a následný obrat v náš prospěch. Most hrozil z rychlých protiútoků a ze standardních situací. Do konce druhé třetiny stačil Most vyrovnat a tak bylo zase zaděláno o pořádnou zápletku. Třetí třetina začala lépe pro nás. Vedení o jeden gól však není ve florbale jistota a to se také potvrdilo. Během našeho tlaku se podařilo najít soupeři skulinku na srovnání zápasu. Klíčová situace zápasu přišla ve 43 minutě, kdy byl v bezprostřední blízkosti mostecké brány faulován náš hráč. Rozhodčí nařídil překvapivě trestné střílení. Nájezdu se ujal Pantherský kapitán Kuba Hozák. Golmana sice poslal blafáčkem na párek, ale zakončení do prázdné lehkovážně promarnil a poslal míček vedle brány. Přísloví "Do prázdný jenom srab" bych v tomhle případě ani nezmiňoval :D. Deku, která na nás spadla díky neproměněnému trestnému střílení, jsme zkusili odhodit  rychlým Time-outem, ale Most se nadechl k poslednímu náporu, který dokázal proměnit 12 sekund před koncem ve vítězný gól zápasu. My už jsme se k ničemu nedostali. Konečný stav zápasu 3:4.

Jan Burkoň, 03.04.2023 12:03

Další články

Brno OpenGame 2024

Brno OpenGame 2024Martin Němeček, 25.06.2024 15:06

Hrádek n./N. Open_2024

Hrádek n./N. Open_2024Martin Němeček, 09.06.2024 14:29

Prague Floorball cup Spring 2024

Prague Floorball cup Spring 2024Martin Němeček, 20.05.2024 22:16

Letní soustředění Zákupy 2024: Informace + přihláška

Tradiční soustředění mládeže v Zákupech u České Lípy. V termínu od soboty 3.srpna do soboty 10.srpna 2024 pro ročníky 2006 až 2013.Tomáš Szabo, 20.02.2024 17:18

Gothia cup 2024

Gothia cup 2024Martin Němeček, 13.01.2024 17:00