FBC PANTHERS LIBEREC

Oficiální stránky florbalového klubu

Druhé kolo ligových zápasů přípravkových

Druhé kolo ligových zápasů přípravkových

17.11.2019 den boje za Panthery :) Výročí dne boje za svobodu a demokracii jsme oslavili dalším kolem ligových turnajů na ZŠ Dobiášova v Liberci. Tentokrát jsme zvolili jiné rozdělení a to takové, aby každý tým měl celé lajny.

  • Moji ORANGE nastoupili v sestavě 9+1. Kracík, Krejza, Malinský, Martínek, Massini F., Svobodová, Valášek, Vaněk, Šebestová, Žurková.

  • První zápas se proti nám postavil tým white z FBC Liberec. Prostředí i hřiště mnozí znali, ale novinkou pro nás byly branky. S tímto rozměrem branek jsme se ještě nesetkali. Do naší si s chutí vlezl Filip a předvedl opět výbornou práci (i když s jednou křivdou.) Celý zápas se všichni Pantheři rvali opravdu jako panteři, ale brána spoluhráče jiné velikosti byla oříškem a nepodařilo se nám ani jednou skórovat. První polovina byla bez gólu pro oba týmy. V druhé polovině se do naší branky dostaly dva góly a navíc jeden, který Filip chytil pod paži, ale hráč FBC mu hokejkou míček z podpaždí vyšťoural a dorazil. Rozhodčí gól uznal. Tatínci se na tribuně bouřili a protestovali, ale slovo rozhodčího je slovo rozhodčího. Výsledek tedy 0:3. Tatínkům děkujeme za podporu a fandění, jako by se jednalo o první ligu či olympijský zápas, ale je to jenom turnaj přípravky a navíc nejde o výsledek. Jeden gól navíc by konečné scóre stejně nezměnil. I děti na tréninku učíme, že ne vždy rozhodčí píská správně a tady má rozhodčí prostě vždycky pravdu. Podpořte je, i když se Vám to nelíbí. Dětem bylo úplně jedno, jestli je to dva či tři nula.
  • Po hodinové pauze, kdy jsme zvládli podpořit i kolegy BLACK, nás čekal soupeř z České Lípy v barvách white. Do zápasu jsme šli s cílem aspoň jednou tu malou bránu trefit. Filip předal gólmanskou výzbroj Lukymu a ten se této role zhostil na výbornou. Kde ten všude měl ruce a nohy… I Spiderman by mu mohl závidět. Nebýt jeho výborného výkonu, určitě by scóre borců z České Lípy bylo podstatně vyšší. Nám se ani v druhém zápase nepodařilo tu začarovanou branku trefit a tak konečný výsledek byl ve prospěch České Lípy 4:0. Tento zápas byl trochu trenérský oříšek, protože hra se hrála téměř bez přerušení a tak klasické střídání při přerušení se nedalo příliš praktikovat. Navíc Šíma nechal své spoluhráče ve štychu a sedl si na střídačku s tím, že nebude hrát a rázem jsme neměli kompletní lajny a střídání byla trochu improvizace. Jednou jsme měli chvíli na hřišti jen jednoho hráče a jednou skákali ve čtyřech. Já jsem tentokrát v roli psychologa a povzbuzovače neobstála a Šimon to po tomto zápase vzdal a odešel.

  • Bez pauzy nás čekal soupeř z Turnova. I když jsme byli všichni zklamaní, „kousli“ jsme se. Napumpovala jsem do dětí poslední zbytky pozitivní energie a šli jsme si to užít a přece jen tu prokletou bránu trefit. Do gólmanského se po změně sestavy místo Míši převlékl Ondra, který nás také moc podržel. Kluci i holky se rvali a bojovali. Míšovi se jako prvnímu podařilo najít skulinu mezi tyčkou a brankářem a rázem se po gólu hrálo líp. Už věděl jak na to a následoval další jeho gól. Turnováci, ale také věděli, kde má Ondra škvíry a tak byl zápas vyrovnaný. Když zvýšili na tři dva, tak jsme se o to více hecli a Luky si vychutnal sladkou chuť dorovnávacího gólu. Poslední zápas jsme tedy uhráli remízu 3:3.

  • Každý zápas je zkušenost pro nás všechny. Holkám a klukům moc děkuju. Dnes na tréninku spousta dětí řekla, že se naučila prohrávat. A i to ke sportu patří. Moc mě těší, že i po prohrách jsme nechodili za hřiště se slzami a dokázali jsme si zařvat a radovat se. Střely, které trefily brankáře, či tyčky jsem nepočítala, ale bylo jich fakt hodně. Příležitosti byly, děti hrály skvěle, ale hold byla štěstěna nakloněna na jinou stranu.
  • Moc děkujeme za početný fanklub v hledišti. Věřte nebo ne, ale děti to opravdu vnímají a jsou za Vaši podporu vděční. Velké díky patří také Erlebachům. Tom měl z minule úkol (za svůj první gól), upéct něco dobrého a tento výtvor měl tak velký úspěch, že jsem slíbila recept vložit do komentáře. Tak ho maminky najdete tam.
  • Ještě jednou velké díky a těšíme se příště v hojném počtu a s Vaší podporou, neb další turnaj pořádáme a tak budeme potřebovat rodiče nejen jako fanoušky, ale i jako pomocníky. Do kalendářů si tedy zapište datum 30.11.2019 a sledujte tuto skupinu v průběhu týdne budu vkládat další informace.

Martina Sluková, 19.11.2019 11:11

Další články

Mezinárodní konfrontace mladých Pantherčat

Mezinárodní konfrontace mladých PantherčatJan Abrt, 16.04.2024 09:10

Gothia cup 2024

Gothia cup 2024Martin Němeček, 13.01.2024 17:00

Rozpis tréninků 2023/2024

Nová florbalová sezóna se nezadržitelně blíží a všichni trenéři se už těší na mladé pantery i panterky. Níže naleznete rozpis tréninků, které se budou konat na halách míčových sportů. Nábor nových hráčů i hráček probíhá v rámci tréninků jednotlivých kategorií podle ročníku narození. Stejně tak se na nové kamarády těšíme v sobotu 9.září na akci SportLive v Home Credit Aréně od 9 do 16 hodin.Tomáš Szabo, 25.08.2023 19:23

Florbalové vybavení od partnera EXE SPORT

Víš, že máme u našeho partnera EXE SPORT připravenou výhodnou nabídku?Tomáš Szabo, 12.05.2023 07:53

Příměstský kemp ve Sport Parku Liberec 2023

Příměstský kemp mládeže pořádaný klubem FBC Panthers Liberec v areálu Sport Parku Liberec pro hráče i hráčky z řad florbalového klubu i neflorbalové veřejnosti. V termínu od pondělí 28. srpna do pátka 1.září. Školní rok začíná až v pondělí 4. září :-)Tomáš Szabo, 14.03.2023 08:01