FBC PANTHERS LIBEREC

Oficiální stránky florbalového klubu

Florbalové hry Česká Lípa 2022

Florbalové hry Česká Lípa 2022

Martin Ňéma

Florbalové hry Česká Lípa 2022

Na tradiční florbalový turnaj do České Lípy, který se dvě sezóny kvůli pandemickým opatřením nekonal, jsme se tento víkend vydali s elévy.

Sestavili jsme dvě družstva orange a black a v historických vedrech se těšili na co nejvíce zápasů. A to se nám splnilo, protože jsme se turnajem postupně a úspěšně prokousávali k bojům o nejvyšší příčky.

V základních skupinách sehrály oba týmy 3 utkání. Orange zahájili s domácím výběrem Česká Lípa white a bez problémů zvítězili. Komplikaci neznamenala ani absence klasického brankáře, protože této role se skvěle ujal Kuba Střižík. Další domácí výběr, tentokrát blue čekal na blacky. Ti potěšili výhrou a dobře se naladili i na druhý duel s FBC Dubá, který též vyhráli. Třetí výhru v sobotu nepřidali, ale s výkonem proti velkému favoritovi S.K. P.E.M.A. Kravaře - scharks panovala spokojenost. Velkou zásluhu na tom měly dobře postavené tyče brankové konstrukce (zvonily každá tak 6 x), ale také perfektní výkon Ondry „Krácátora“, který tzv. zamknul branku. Hrálo se za pěkné atmosféry, kterou pomohlo vytvořit přibližně 30 fanoušků z Opavska. Děti to správně nabudilo a byly celou dobu vtrženi do děje zápasu.

Orange se mezitím utkali s druhým výběrem Kravařů - bruins. Ač jejich hráči byli vzrůstem menších postav, tak na hřišti nám hodně zatápěli a ukázali svou šikovnost. Sice jsme měli herně mírně navíc, ale ukazatel skóre vykazoval rovnovážný stav 4:4. O výhru jsme přišli až v poslední minutě.

V dalším zápase oranžády hladce porazili tým SK Štětí a ze skupiny postoupili z 1. místa. Blackové skončili druzí.

Hrálo se ve velkých vedrech, takže jsme se šli po úvodním programu osvěžit do plaveckého bazénu, po té dobře navečeřeli a ubytovali v tělocvičně. Večerka byla v….byla 😊

Nedělní program začal zápasy play-off. Orange si smlsnuli na týmu FBC Dubá a podařilo se jim vstřelit rekordních 30 branek a jelikož obdrželi jen jedinou, tak šli dál. Blackové narazili na Českou Lípu white a v tomto vyřazovacím zápase neuspěli.

Dostali však možnost bojovat o umístění na 5. až 8. místě. Nejdříve zdolali FBC Česká Lípa blue a následně v duelu o 5. příčku tým SK Štětí. Zápas se hrál na venkovním hřišti na přímém slunci a hráči zaslouží pochvalu jednak za otočení nepříznivého stavu 0:3 a také za srdnatý výkon, kdy bylo viditelné, že chtějí uspět a doložili to též svou bojovností.

Orange se chytali na semíčko proti S.K. P.E.M.A. Kravaře - scharks. V „pekelné“ atmosféře o kterou se zasloužili příznivci obou táborů jsme tahali dlouho za kratší konec. Podařilo se nám vyrovnat, ale soupeř se ještě jednou úspěšně prosadil a ve vyrovnaném mači radoval z výhry 4:3 a překazil tak naši touhu zahrát si finále. V zápase o bronz jsme se po úvodním zaváhání, kdy jsme soupeře pustili do dvoubrankového náskoku „nastartovali“ a hladce zvítězili nad FBC Česká Lípa white.

Finále si zahráli oba výběry Kravařů a lepší byl nakonec ten žraločí (scharks).

Z celkového pohledu jsme výsledkově doufali u orange ve finálovou účast, ale 3. místo bereme a těšíme se z něj. Stejně tak jsme rádi za kladnou výsledkovou bilanci u blacků, kteří si zahráli dost zápasů, ve kterých jsme mohli probírat chyby a přidávat zkušenosti. Radost máme z jejich nasazení při hře a chuti hrát.

Byl to fajn víkend…

Sestavy:

Orange: Střižík J., Helebrant J., Doubrava Š., Valášek K., Herinková V., Kavan V., Vaněk L.

Black: Kracík O., Malinský M., Kopic V., Ranawat A., Patočka D., Netolický F., Kohun D., Mišutka A.

Martin Němeček, 20.06.2022 18:50

Další články

Gothia cup 2024

Gothia cup 2024Martin Němeček, 13.01.2024 17:00

Rozpis tréninků 2023/2024

Nová florbalová sezóna se nezadržitelně blíží a všichni trenéři se už těší na mladé pantery i panterky. Níže naleznete rozpis tréninků, které se budou konat na halách míčových sportů. Nábor nových hráčů i hráček probíhá v rámci tréninků jednotlivých kategorií podle ročníku narození. Stejně tak se na nové kamarády těšíme v sobotu 9.září na akci SportLive v Home Credit Aréně od 9 do 16 hodin.Tomáš Szabo, 25.08.2023 19:23

Florbalové vybavení od partnera EXE SPORT

Víš, že máme u našeho partnera EXE SPORT připravenou výhodnou nabídku?Tomáš Szabo, 12.05.2023 07:53

Příměstský kemp ve Sport Parku Liberec 2023

Příměstský kemp mládeže pořádaný klubem FBC Panthers Liberec v areálu Sport Parku Liberec pro hráče i hráčky z řad florbalového klubu i neflorbalové veřejnosti. V termínu od pondělí 28. srpna do pátka 1.září. Školní rok začíná až v pondělí 4. září :-)Tomáš Szabo, 14.03.2023 08:01

Na další kolo si elévové dojeli do České Lípy

elévovéJan Abrt, 28.11.2022 15:23