FBC PANTHERS LIBEREC

Oficiální stránky florbalového klubu

NisaOpen 2022 - elévové

NisaOpen 2022 - elévové

24.5.2022

  • NisaOpen 2022


Pořádnou porci zápasů, zážitků a emocí jsme prožili o uplynulém víkendu na mezinárodním florbalovém turnaji NisaOpen 2022 pořádaném na aréně v hale míčových sportů v Liberci.

Panthers Liberec přihlásili do turnaje 2 družstva kategorie elévů Orange a Black.

 

Panthers Black

Black začali turnaj dvěma jednoznačnýma porážkama s FBC Liberec white a Black Angels 2012, aby den zakončili výhrou na sparťankami (dívčí družstvo). V sobotu pak předvedli nádherný obrat proti dalšímu pražskému družstvu Bohemians, když se nevzdali ani za nepříznivého stavu 0:3 a zvítězili 4:3! V dalších duelech se jim již výsledkově nedařilo a turnaj zakončili s bilancí 2 výhry a 5 porážek. Přesto lze jejich vystoupení hodnotit pozitivně, protože měli možnost si zahrát velké množství matchů a udělat spoustu chyb, ze kterých si mohou vzít ponaučení. I přes nepříznivou bilanci tým nepůsobil odevzdaně a za nás trenéry pochvala za bojovnost v každém utkání. Bylo vidět, že hráče hra baví a těšili se na každé střídání.

Sestava: Kracík O. - Beneš M., Koutník H., Kopic V. - Patočka D., Ranawat A., Říha M. - Krejza T., Netolický F., Malinský M. 

 

Panthers Orange

S mírnou nervozitou (ta ale byla spíše na straně trenérského týmu), jak v silné konkurenci 32 družstev obstojíme jsme zahájili turnaj výhrami nad FBC Liberec blue a pražskými Butchis a získali tím klid a víru ve vlastní schopnosti a sílu. Úspěšný vstup do turnaje jsme potvrdili výhrou nad výběrem Sparty Praha. V sobotu jsme pokračovali v bezchybných výkonech a smetli Draky z Hořic. Další duel byl vzhledem k postupovému klíči důležitý (ze skupiny o 8-mi účastnících postupovali jen první 2 týmy). Potkali jsme se se silným Tachovem a i přes 4 neproměněná trestná střílení zvítězili v líbivém zápase 6:4. Herní a výsledkovou pohodu jsme stvrdili v závěrečném špílu dne proti Sokolu Rudná. Tímto bylo zřejmé, že postup do vyřazovacích bojů je jistý. V posledním utkání základní skupiny jsme se v neděli střetli s dosud neporaženým Bivojem Litvínov. Tým na který jsme dosud historicky nevyzráli a před jehož sílou měli respekt. Hráči však získali zdravé sebevědomí během předcházejících zápasů a měli excelentní nástup, když rychle získali dvoubrankové vedení. Houževnatý soupeř však nejenže vyrovnal, ale dokázal i otočit průběžný výsledek. Orange se poprvé v turnaji dostali do situace, kdy museli čelit nepříznivému stavu. Prokázali však vysokou bojovou morálku a v gólové přetahované byli lepší se skóre 7:6.

První, nevyslovený, ale tajně vytyčený cíl postoupit ze skupiny byl splněn. S napětím jsme se těšili na další zápasy a vyhlíželi soupeře pro čtvrtfinále. Tím byl náš ligový rival, tým FBC Liberec white. Správně vyhecované derby s patřičnou diváckou kulisou nabídnulo nádherný zápas, kde oba týmy předvedly maximální nasazení a herní dovednosti. Tohle nechtěl nikdo prohrát! Po chvilkovém zaváhání, kdy jsme přišli o nadějné 2 brankové vedení jsme dotáhli zápas do vítězného resumé 9:6. To už jsme věděli, že si zahrajeme o medaili. V semifinále se nám postavili pražští Wizards. Jejich tým byl oslabený a rotoval jen 5 playerů do pole. Zápas jsme zvládnuli a s přehledem zvítězili 8:3, když soupeř hrozil pouze střelami z dálky. My jsme ve finále! Obrovský úspěch. Z týmu šla taková energie, že všichni toužili tuhle show zakončit triumfem. K finále s Black Angels 2011 se sešli kromě našich skvělých fanoušků i další podporovatelé z řad rodinných příslušníků. V hledišti jsme viděli tváře sourozenců, prarodičů i kamarádů. Celý turnaj a i od začátku zápasu nás hnali mohutným povzbuzováním k výhře. Finále však začalo nepříjemným nezaviněným zraněním pro jednu z opor Šimona Doubravu, který byl otřesený a musel být převezen na vyšetření do nemocnice. Celý poločas byl výkon týmu tímto ovlivněný a utlumený. O přestávce jsme hráče uklidnili, že stav spoluhráče a kamaráda je stabilizovaný a že bychom mu rádi předali zlatou medaili s pohárem za vítězství. Tomu jsme byli ještě 4 minuty před koncem blízko, ale Black Angels v rychlém sledu vsítili 2 branky a i přes snahu vyrovnat při hře v power-play jsme zaznamenali první prohru. Tu která nás hodně mrzela. U některých šli slzy ven a převažovalo zklamání. Byli jsme blízko. Po chvilkové letargii nás ale zvedli šťastné tváře a skandování našich fandů při závěrečné děkovačce.

Pro tenhle tournament se sešla parta nejen šikovných hráčů, ale i osobností, které vytvořili partu držící při sobě na place i mimo něj. Za celé galapředstavení všichni zaslouží veliké uznání. Pro nás trenérský tým nebylo složité je vést, spíše jen usměrňovat organizačně, řídit lehce takticky a mentorovat. Veškeré dění na hřišti měli plně pod kontrolou.

Sestava: Masini F. - Helebrant J., Doubrava Š., Valášek K. – Střižík J., Horáček J., Vaněk L. - Daněk J., Švígler M., Herinková V.

Děkujeme za všechny zážitky hráčům obou týmů, které jsme měli možnost vést.

Trenérský tým Míra, Šárka, Ňéma.

Martin Němeček, 24.05.2022 15:09

Další články

Mezinárodní konfrontace mladých Pantherčat

Mezinárodní konfrontace mladých PantherčatJan Abrt, 16.04.2024 09:10

Gothia cup 2024

Gothia cup 2024Martin Němeček, 13.01.2024 17:00

Rozpis tréninků 2023/2024

Nová florbalová sezóna se nezadržitelně blíží a všichni trenéři se už těší na mladé pantery i panterky. Níže naleznete rozpis tréninků, které se budou konat na halách míčových sportů. Nábor nových hráčů i hráček probíhá v rámci tréninků jednotlivých kategorií podle ročníku narození. Stejně tak se na nové kamarády těšíme v sobotu 9.září na akci SportLive v Home Credit Aréně od 9 do 16 hodin.Tomáš Szabo, 25.08.2023 19:23

Florbalové vybavení od partnera EXE SPORT

Víš, že máme u našeho partnera EXE SPORT připravenou výhodnou nabídku?Tomáš Szabo, 12.05.2023 07:53

Příměstský kemp ve Sport Parku Liberec 2023

Příměstský kemp mládeže pořádaný klubem FBC Panthers Liberec v areálu Sport Parku Liberec pro hráče i hráčky z řad florbalového klubu i neflorbalové veřejnosti. V termínu od pondělí 28. srpna do pátka 1.září. Školní rok začíná až v pondělí 4. září :-)Tomáš Szabo, 14.03.2023 08:01