FBC PANTHERS LIBEREC

Oficiální stránky florbalového klubu

Prague floorball cup Spring 2022

Prague floorball cup Spring 2022

Prague floorball cup Spring 2022

Na zkušenou na mezinárodní florbalový turnaj Prague Floorball Cup Spring 2022, který se odehrál v pražských sportovních halách netradičně na velkém hřišti systémem 5+1 (v lize 3+1) se vydali pantherští elévové.

Začalo se již v pátek zápasy základních skupin. Pantheři se utkali nejdříve s Bulldogs Brno a přes nepovedený začátek se jim podařilo skóre otočit a dostat se dokonce do dvoubrankového vedení. To však neudrželi a soupeř zvítězil 6:5. Následoval zápas s domácí Spartou Praha. Dlouho jsme vedli 2:0 a pak i 3:1, ale sérií vyloučení jsme se v závěru dostali pod tlak, který sparťané využili k otočení skóre v jejich prospěch (3:4). Dvě porážky o gól však s týmem nezamávaly, protože zápasy byly vyrovnané a tým cítil sílu se měřit i s týmy, které mají daleko širší hráčskou základnu. Pozitivní náladu na sobotní mezinárodní match s florbalisty Warriors Bratislava jsme si udrželi společnou večeří a oslavou narozenin Vojty Kavana. V pořadí třetí představení v předkvalifikační fázi, přesvědčivý výkon, vítězství 6:3 a postup do „pavouka“ B, které se hrálo vyřazovacím způsobem. Pauzu při čekání na čtvrtfinále jsme vyplnili návštěvou muzea iluzí a kouzel a pak fotbálkem na „plácku“ nedaleko školy, ve které jsme byli ubytováni (trochu se nám tam vklínil i MC´Donald 😊). Všichni jsme s mírnou nervozitou očekávali duel o postup nebo vyřazení s FBŠ Plzeň. Ten jsme zvládnuli a dominantním výkonem zvítězili 6:1. Hráči získali sebevědomí do semifinále s pražskými Black Angels a zde i přes drobné zdramatizování v závěru brali zaslouženě výhru 5:2. A najednou je tu finále! Vidina medaile společně s disciplinovaným výkonem proti krnovské Orce dostala hráče do flow, které na hřišti prokázali povedenými kombinacemi a góly. Rozjetý stroj tak dominoval 7:0 a připsal si zasloužený triumf v play-off B. Oslavy mohly propuknout! Podělili jsme se o ně s našimi skvělými fanoušky, kteří za námi do Prahy přijeli a podporovali celý turnaj. Hráči si vše užili a kromě celkově 9. místa z 24 družstev si přivezli domů i spoustu zážitků a důležité porovnání se širší konkurencí mimo náš region, kde v sezóně odehrají většinu zápasů. V průběhu prodlouženého víkendu a společně stráveného času byli parta na hřišti i mimo něj a toto se promítnulo do celkového výsledku turnaje.

Sestava: Masini – Střižík, Valášek, Daněk, Herinková, Koutník – Helebrant J., Slabion, Doubrava Š. – Kavan, Horáček, Vaněk, Švígler M.

Martin Němeček, 16.05.2022 00:00

Další články

Gothia cup 2024

Gothia cup 2024Martin Němeček, 13.01.2024 17:00

Rozpis tréninků 2023/2024

Nová florbalová sezóna se nezadržitelně blíží a všichni trenéři se už těší na mladé pantery i panterky. Níže naleznete rozpis tréninků, které se budou konat na halách míčových sportů. Nábor nových hráčů i hráček probíhá v rámci tréninků jednotlivých kategorií podle ročníku narození. Stejně tak se na nové kamarády těšíme v sobotu 9.září na akci SportLive v Home Credit Aréně od 9 do 16 hodin.Tomáš Szabo, 25.08.2023 19:23

Florbalové vybavení od partnera EXE SPORT

Víš, že máme u našeho partnera EXE SPORT připravenou výhodnou nabídku?Tomáš Szabo, 12.05.2023 07:53

Příměstský kemp ve Sport Parku Liberec 2023

Příměstský kemp mládeže pořádaný klubem FBC Panthers Liberec v areálu Sport Parku Liberec pro hráče i hráčky z řad florbalového klubu i neflorbalové veřejnosti. V termínu od pondělí 28. srpna do pátka 1.září. Školní rok začíná až v pondělí 4. září :-)Tomáš Szabo, 14.03.2023 08:01

Na další kolo si elévové dojeli do České Lípy

elévovéJan Abrt, 28.11.2022 15:23