FBC PANTHERS LIBEREC

Oficiální stránky florbalového klubu

Muži za pomoci skvělých fanoušků vyloupili Jablonec!!

Muži za pomoci skvělých fanoušků vyloupili Jablonec!!

v sobotu 23/11/2019 se v Jablonci nad Nisou uskutečnilo severočeské derby mezi Jabloncem a Panthers Liberec, na které budou oba týmy jistě dlouho vzpomínat. Utkání, kterému podle oficiálního zápisu přihlíželo 219 diváků přineslo bojovný zápas, kde nikdo nevynechal jediný souboj, spoustu emocí a také 15 branek!

Zlí jazykové dokonce tvrdí, že zápas přinesl lepší atmosféru, než odpolední prvoligový match Slovanu Liberec proti Fastavu Zlín. Velkou pochvalu směřujeme jak k jabloneckým fanouškům, tak i zhruba devíti desítkám těch libereckých, kteří vážili cestu do Jablonce, a vytvořili tak neopakovatelnou atmosféru.

Samotný zápas začal slavnostním nástupem, kde hlavní aktéry zápasu, doplnili mladé naděje obou mužstev. V nervozní první třetině šli do jednobrankového vedení domácí, na což liberečtí zareagovali otočením výsledku, a protože dohromady padlo 6 branek bylo to po 20 minutách 2:4.  Přestávkový program pak vyplnily neméně zajímavé zápasy elévů a mladších žáků obou rivalů.

V úvodu druhé periody nejprve liberečtí polevili a nechali bojovně naladěné domácí srovnat skóre, aby v druhé polovině třetiny soupeři opět o dvě branky odskočili, a stanovili tak stav zápasu po 40 minutách na 5:7 z pohledu Jablonce.

To největší drama mělo ale teprve přijít. Třetí třetina nabídla strhující podívanou, kde nadšeně bojující domácí nejprve snížili na 6:7, a protože liberečtí svými šancemi (a nebylo jich málo) pohrdli, přišlo to co přijít muselo. v 54. minutě se Jablonec dočkal vyrovnání na 7:7 a začínalo se prakticky znovu. To byl impulz pro Pantery, aby se nadechli k závěrečnému náporu, nicméně i Jablonečtí hrozili z občasných brejků. Vše vyvrcholilo oddechovým časem, který si liberečtí vzali v čase 59:09. Na hřiště následně  poslali to nejkvalitnější, co měli k dispozici s nadějí, že rozhodnou zápas ve svůj prospěch ještě základní hrací době. 

To co si přáli všichni hráči i fanoušci v oranžovém se nakonec opravdu podařilo, když v čase 59:54 rozhodl po skvělé Sabičově přihrávce, nestárnoucí matador Jirka Špak, a zajistil tak transport 3 bodů do Liberce po výsledku 7:8!!Opravdu velké uznání a poděkování  náleží nejen všem hráčům, ale především fanouškům obou táborů. Za takovouto kulisu by se nemusel stydět ani kdejaký superligový zápas!! Panteři tak po polovině soutěže potvrdili vedoucí pozici ve své Divizi, a mohou začít pomalu po očku pokukovat po play off.

Další důležité zápasy, čekají liberecké šelmy hned v následujícím týdnu, kdy se nejprve v sobotu večer představí v Mladé Boleslavi, a v neděli přivítají tým České Lípy.
Jan Obermann, 24.11.2019 17:19

Další články

Muži nezvládli klíčový zápas v Jablonci a sestoupí z Divize

velice nepovedený byl poslední zápas mužského Áčka v Divizi. Bohužel šlo o velice důležitý zápas, kde jedině ponechávalo naději na udržení příslušnosti v Divizi.Jan Obermann, 19.02.2024 20:11

Muži prohráli na Falconech, poté v důležitém zápase porazili Boleslav

napůl úspěšní bylo mužské Áčko Panthers o prvním únorovém víkendu. V sobotu je čekal těžký výjezd do Lysé nad Labem, kde se utkali s místními Falcons.Jan Obermann, 04.02.2024 22:17

Panthers on fire, muži mají za víkend 6 bodů a výrazně si pomohli v boji o udržení

Velice důležité výhry uhrálo mužské Áčko o posledním hracím víkendu.Jan Obermann, 21.01.2024 22:56

Muži začali boj o udržení v Divizi 4bodovým víkendem

druhý lednový víkend byl úvodním hracím dnem pro muže libereckých Panterů. Ti nakonec berou z víkendu 4 body, když nejprve těsně porazili rezervu FBC Liberec, aby v neděli vybojovali bod z Rtyní v Podkrkonoší.Jan Obermann, 17.01.2024 22:21

Gothia cup 2024

Gothia cup 2024Martin Němeček, 13.01.2024 17:00