FBC PANTHERS LIBEREC

Oficiální stránky florbalového klubu

Prague Floorball cup Spring 2024

Prague Floorball cup Spring 2024

Prague Floorball cup Spring 2024

Prague Floorball cup Spring 2024


V termínu 17.-19.5. jsme se zúčastnili prestižního mezinárodního florbalového turnaje PFC Spring 2024 v kategorii mladších žáků (2011 a mladší).

Mnozí hráči uvítali zahájení již v pátek, protože k zápasu jsme vyráželi ráno a nutná tak byla omluva ze školního vyučování. Ve škole jsme však v pátek přeci jen byli, ale školní třídu pražské jazykové školy využili jako ubytovací prostor a základní tábor ze kterého jsme vyráželi k zápasům.

Ten první jsme sehráli s Karlovými Vary. Úvod nám vyšel a ujali jsme se vedení. Soupeř sice snížil, ale ve zbytku jinak kvalitního zápasu jsme přidali další branky a zvítězili 10:4.

Druhý páteční duel proti Kanonýři Kladno. Přes vyrovnanou půli jsme nakonec odešli poraženi 3:6, když tu druhou opanoval soupeř a naopak nám se nevydařila.

V sobotním programu v základní skupině nás měli nejdříve prověřit pražští Black Angels. První patnáctiminutovka pro soupeře po „kolotoči“ pouze 0:2. Na začátku 2. půle jsme však snížili a následně se za fanouškovské podpory našich starších žáků, kteří se také turnaje zúčastnili vybičovali k heroickému výkonu a Blacky zatlačili. Vyrovnání přišlo necelé 2 minuty před koncem. Zápas skončil výsledkem 2:2 (nakonec Black Angels turnaj vyhráli).

Vzhledem k vývoji ve skupině, ze které postupovaly první dva týmy bylo nutné v následujícím zápase zvítězit nad německým týmem Red Devils Wernigerode. Branková norma se průběžně proti bránícímu soupeři plnila dle předpokladů. Stav 6 min. před koncem byl 7:2. Pak však přišlo snížení a risk při power play. Po závěrečném hvizdu svítilo na světelné tabuli skóre 7:6. Zklamání i přes výhru a pokračování pouze v play off B.

Play off B

Čtvrtfinále

Proti nám další pražský tým. Slavia Florbal Praha. Jednoznačný průběh a s chutí hrající panteři „vypráskali“ sešívané 10:1.

Semifinále

V neděli semifinále s Chodovem. V dlouho vyrovnaném zápase se ujali vedení florbalisté z Jižního města. Dramatický boj s mnoha šancemi na obou stranách. Daří se nám srovnat na 1:1, ale soupeř rychle odskakuje na 1:2. V závěrečném tlaku nevyužíváme přesilovou hru a v power-play inkasujeme ještě 2 x a s turnajem se loučíme. Jedna vstřelená branka tak na postup do finále nestačila.

 

Hodnocení turnaje:

V základní skupině jsme sehráli zápasy s kvalitními družstvy hrajícími 1. koše ve svých regionech z nichž jeden (Kanonýři Kladno) se dostal do semifinále a druhý bral zlatou placku (Black Angels). Ani zápas proti Karlovým Varům nebyl snadný a ten proti Chodovu byl též florbalově hodnotný a přínosný a potvrdil kvalitu pražských týmů.

Naše očekávání byla vyšší, chtěli jsme play off „A“, což se nepodařilo a následně alespoň uspět v tom béčkovém.

Chybělo sice málo, rozhodovalo skóre v základní skupině, ale některé nedostatky v naší hře schází k tomu, abychom si to uhráli bez přihlížení na toto statistické kritérium. Zpracování míčku, přesnější kombinační hra ve vysoké rychlosti, fyzická zdatnost a také proměňování šancí, které snad zmíní každý kouč.

Naopak nás těší přístup hráčů, kteří jsou již vnitřně nastaveni touhou uspět. Snaha byla zřejmá na každém z nich. A také se podařilo objevit nového „snipera“ na pravém křídle, kterým je jinak „kovaný“ obránce Kuba Střižík.

Mezi zápasy a ve volném čase panovala mezi všemi dobrá nálada a turnaj se nám líbil.

Poděkování patří i za podporu fanouškům, kteří se do Prahy přijeli podívat osobně a i těm, kteří nás sledovali a posílali fandící vzkazy.

My se budeme snažit se zlepšovat a dělat vám radost našimi výkony.


Výsledky Fbc Panthers:

Základní skupina:

Karlovy Vary 10:4

Kanonýři Kladno 3:6

Black Angels 2:2

Red Devils Wernigerode 7:6

 

Play off „B“:

Čtvrtfinále

Slavia Praha 10:1

Florbal Chodov 1:4


Sestava:

Šic M., Masini F. – Kavan V., Valášek K., Kopic V., Koutník H. – Helebrant J., Doubrava Š., Isach T. – Střižík J., Horáček J., Vaněk L., Bečka V.

 

Martin Němeček, 20.05.2024 22:16

Další články

Brno OpenGame 2024

Brno OpenGame 2024Martin Němeček, 25.06.2024 15:06

Hrádek n./N. Open_2024

Hrádek n./N. Open_2024Martin Němeček, 09.06.2024 14:29

Gothia cup 2024

Gothia cup 2024Martin Němeček, 13.01.2024 17:00

Rozpis tréninků 2023/2024

Nová florbalová sezóna se nezadržitelně blíží a všichni trenéři se už těší na mladé pantery i panterky. Níže naleznete rozpis tréninků, které se budou konat na halách míčových sportů. Nábor nových hráčů i hráček probíhá v rámci tréninků jednotlivých kategorií podle ročníku narození. Stejně tak se na nové kamarády těšíme v sobotu 9.září na akci SportLive v Home Credit Aréně od 9 do 16 hodin.Tomáš Szabo, 25.08.2023 19:23

Florbalové vybavení od partnera EXE SPORT

Víš, že máme u našeho partnera EXE SPORT připravenou výhodnou nabídku?Tomáš Szabo, 12.05.2023 07:53